BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, February 15, 2011

suka fatin liyana x?alaa blogger yg cun tuu

suka fatin liyana x?alaa blogger yg cun tuu

Answer here

Monday, January 3, 2011

nak tak nak kena telan

~KELAS TITAS BOSAN..sebagai seorang yang xberapa nka berpikiran kritis,kreatif.sensitif(peh!),inovatif etc ni,aku xberapa gemar dgn silibus titas ni..entah apa nka merepek dlm esei exam nnti der?aku tgk contoh pun speechless..

~KELAS PACK +MELOMPAT2..isnin klass pack,pagi lecture,ptg smbg masuk lab pulak,malam ada klas ganti..hari lain mcm xberapa nk pack tp mnjadi sedikit tak best sbb jadual dia melompat2,myebebkan aku xberapa gemar sbb ada gap yg xberapa nk cukup utk balik ke bilik utk tidur dan sbgnya ttpi agak pnjang kalau utk stay dlm U smntara utk tggu next class.

~PEMBAHAGIAN MASA~skrg agak byk meeting MPD +projek2 yg perlu dilksanakn slps dbuat pla dri sem 1 lg..still xleh nak cope ngn schedule kelas.Y_Y

~SEMANGAT BAGAI ANGIN LALU..semakin tua semakin malas nk ber-spirit tinggi ni..masalh terbesar aku.




ada orang kentut intentionally..baunya sungguh menyengat!!berbisa.

Friday, December 31, 2010

HNY

selamat tahun baru!


aku dah lama tak memasang azam.kalau dulu siap tulis dalam buku,list konon-konon azam tahun ni berjela-jela dikarang.semakin tua,malas nak buat azam tahun baru.hari-hari bangun tidur pon boleh berazam kan.tapi target dalam hidup mesti lah ada.

new year eve hanya berakhir dalam bilik.tak mahu menyibukkan diri lautan manusia.apa tajuk paper hari ni ye?aksi terlampau remaja mnyambut new year kah?as expected ..lepas merdeka ni kita dengar pula cerita ramai bayi dijumpai ..hasil semaian malam new year..bagi yang menyambut dengan kesyukuran dan sederhana tu baguslah..new year je pun,tiap-tiap tahun ada.insyaAllah kalau umur panjang.:)

Monday, December 27, 2010

cuking..


~hari ke-2
pukul 8 tadi ada TITAS.unexpectedly,semua 5 hall yg dikhaskan untuk TITAS full gila,biasalah first day..mungkin ramai yang amek sem ni.tapi tak ape,next class sure hall tu lengang.biasalah,titas je kann..=D.haihh,ku pikir senang cikai pejam mata je titas nih,rupe2nye tidak sama sekali!!argghhh..chillax lah,seblom tidur make sure baca sket2,bagi lekat kat kepala tu noh..





tengok en hazen cerita pasal cuking dia yg putih tomey2 tu buat aku rindu kat mahluk comel ni.
entah kenapa tah,tetiba rindu anak kucing kat rumah dan
arwah-arwah kucing belaan aku dulu.
kalau laa boleh bela kat bilik ni,memang nak bela.biar membiak kat usm ni,kot kot balik bilik tension2 boleh gosok2 bulu kucing,bergurau senda ke ape ke.

ni Ciko,dah mati masa aku exam kat matrik dulu.punca kematian adalah mati lemas dalam mesin basuh.dia tidur dalma mesin dan mak aku tak tau dia tgah tidur dlm tu lalu menghidupkan mesin tu.kesian mak aku,ni laa best friend dia kat rumah tu.nangis2 mak aku call aku.esoknye tu aku paper kimia,meleleh air mata dengar cerita mak aku depan buku kimia tuh..
dia ni kiranye paling baik,sopan,cool compare ngan kucing2 lain.pendek cite tak banyak kerenah lah.
sekarang mak aku dah ada kawan baru.mak aku kasi nama dia Pe'ah.=.='
gambar dia xsempat amik lagi,mungkin sebab dia x berapa comel,busuk pulak tu!hahaha




Sunday, December 26, 2010

peralihan monsun

ok lah,i memang agak lama x menulis,nak kata sibuk tak ada lah sangat tapi sengaja buat2 sibuk tu adalah.semester break is over dan harini 1st day untuk semester 2.calculus awww pepagi buta tadi,berdenyut2 kepala i bila lecturer tu tanya application calculus dalam hidup.i mana tahu,calculus fulus kudus ape ni bukan jiwa i,i budak biologi.tanya pasal camana E.coli membiak bertelur ke boleh la lagi.."cececewah,bukan kau kantoi ke mikrob sem lepas?"..itu cerita sem lepas.result i as expected,cukup2 makan je.agaknye memang ni je kot kemampuan i,dari matrik lagi,duk kat pointer tuuu je,tak naik-naik..takpa noh,sem depan kita pulun..mampu ke?frankly,i memang cuak sikit semester 2 ni..semoga i bertambah sayang pada mr. calculus,miss biochem, dan inche genetik..anda semua memang hebat,sehingga membuatkan student sem lepas terduduk terkesima terkedu terpana ter ter ter ter ape lagi...

ini i nak share satu entri kakak kawan i punya kawan..sangat menarik,berbunyi begini:

You don't have to drive any BMW or Mercedez or Skyline to be gorgeous. Be an imam in prayers. That's how I define gorgeous. You don't have to have nice voice and hush me with lovely songs to woo me. Recite the Kalamullah, Al Quranul kareem. That's how i would melt. You don't have to be rich for me to love you. Please have a kind heart. That's more than enough for me and my parents too. Nobody's perfect. You are nobody. So you are more than perfect for me :)

Love,

future your

http://ahlami-wm.blogspot.com




p/s:ganti diri gedik sekejap :)

Thursday, November 11, 2010

bagai mahu tercabu urat otak..

lepas jawab kimia organik tadi
rasa nak kemek muka lama lama
=________________________________________________=

apasal rasa mcm xpenah jumpe compound2 tu huh??
urgh,walopun saya bdak bio,saya mmg lemah bab2 m'hafal ni
~harap maaf~


panas je telinga dgr orang cakap"...xde laa susah sgt mcm past year tu ek."
wah,bijak nye!anak sapa la ni..

Saturday, November 6, 2010

too fat too fly

ooooh.TOO FAT TO FLY.
analoginya,aku rasa aku macam ni skrg
gemuk tu sah2 lah kan.
maksud aku,makin bertambah usia ni
makin malas,makin byk dalihnye bila time nk belajar tu
kenapa huh??
cis,exam sudah dekat tapi rajin lagi mmbuang masa.dulu tak pulak mcm ni.
mungkin terlalu byk karat dlm otak.=.=
kene polish ni..nyahhhhhh kau dari sini!
harap2 next sem ada perubahan.


oh ya,sejak akhir2 ni ramai jgak yg berjaya mengikat tali percintaan.tahnia kawan2!anda lagi maju dri saya.
semoga bahagia.